Warning: Declaration of ET_Theme_Builder_Woocommerce_Product_Variable_Placeholder::get_available_variations() should be compatible with WC_Product_Variable::get_available_variations($return = 'array') in /home/rita7155/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/frontend-builder/theme-builder/WoocommerceProductVariablePlaceholder.php on line 8
Over ons - Rita Fashion

Over Rita

Op een dag winkelde mijn vrouw Rita en ik een hele dag en tenslotte kocht Rita een prachtige jurk. De kleur was goed en de pasvorm ook. Maar mouwloos. En dat wilde Rita juist niet. Thuis gekomen gaf ik de zoektocht niet op en kwam dezelfde jurk op het spoor via Google Images. Online was precies dezelfde jurk verkrijgbaar. Mét mouwtjes. In Duitsland…. Toch bestelt, en er geen moment spijt van gehad want ze draagt deze jurk nog steeds. Wat een moeite, wat een transport, wat een tijdsinvestering, wat een kosten voor zowel de offline als de online winkels. De inefficiëntie afstemming van vraag en aanbod vind ik niet meer van deze tijd. Waarom is dit probleem nog nooit opgelost?

Daarna viel me op dat jaarlijks in Nederland ruim 1 miljoen nieuwe kledingstukken worden vernietigd. Ze hebben niet de goede kleur of niet de juiste maat (MVONederland.nl). En van de kleding die in Nederland wel verkocht is, werd ruim 70% in de afgelopen 12 maanden niet gedragen (Movinga). En ondanks vele duurzame kledingmerken is de kledingindustrie de op een na meest vervuilende industrie ter wereld is, dus de nummer 2. Wat is er met deze industrie aan de hand?

Ik zie de kledingindustrie als een pushmarkt. Goedkoop geproduceerde kleding wordt in massa naar de winkels gebracht en met (extra) korting verkocht. Vraag en aanbod is niet op elkaar afgestemd. De onverkochte voorraad eindigt voor een gedeelte in de verbrandingsoven. Tot mijn schrik werken ook duurzame labels volgens de traditionele push methode met korting-acties en worden geconfronteerd met het probleem van onverkochte voorraden. Zou de pushmarkt benadering de kern van het probleem zijn?

De aanpak van Rita.nl: van push naar pull markt

Door een bijzondere combinatie van geavanceerde software, moderne printtechnieken en nieuwe natuurlijke textielsoorten is het Rita.nl gelukt om de keten om te draaien. Wij benaderen de modeindustrie als een pull markt. Dat betekent dat onze voorraad slechts uit witte textielrollen bestaat, geschikt voor individuele productie. We maken alleen wat de klant vraagt: wat iemand echt past en wat iemand echt mooi vind. Alles gebaseerd op eigen lichaamsmaten. De klant kiest zelf model, kleur en dessin. De lengte van de mouw, een bepaalde hals, enz. Men kan ook een eigen dessin aanleveren. Na het keuze proces bedrukken we de juiste hoeveelheid stof en naaien het unieke en persoonlijke eindproduct. De eindproducten zijn gewoon wasbaar en behouden hun kleur. Door het slimme productieproces besparen we tijd en materiaal en blijven de kosten beheersbaar.

et-

Onze passie

Het maken van de mooiste jurken.
et-

Onze missie

De wereld een beetje mooier maken met betaalbare kleding die past bij de persoon die het draagt.
et-

Onze droom

Een duurzame kledingindustrie

Duurzaam van A tot Z

Bij Rita.nl is de vraag van de klant het uitgangspunt voor de keten van ontwerpen, produceren en afleveren. Dat levert heel veel voordelen op die ook nog eens duurzaam zijn.

et-N

Geen last van retouren, het past altijd.

et-N

Geen last van overjarige dessins, binnen 24 uur spelen we in op trends.

et-N

Geen last van onverkochte voorraden, er zijn alleen witte textielrollen op voorraad.

et-N

Geen last van slechte arbeidsomstandigheden, we werken allemaal in Nederland.

et-N

Geen last van uitverkochte producten, elk product is altijd te maken.

et-N

Geen last van onnodige milieubelasting, alle textiel wordt weer opgenomen in de natuur (circulaire economie).

Alle producten van Rita.nl zijn van natuurlijke stoffen met een GOTS certificering of van bamboe. Ook de inkten hebben een GOTS certficaat behaald. Door onze stof- en inktkeuze houden we de kringloop puur natuur en wordt het milieu niet onnodig belast.

Team

 

Mieneke
Patroon tekenaar en klantenservice

Maatwerk vereist vakmanschap. Mieneke weet alle ins en outs van maatwerk. Ze draait haar hand niet om voor een ingewikkelde patroontekening. Wordt blij van kleding die letterlijk en figuurlijk past bij de persoon.

 

Samuel
Business development

Altijd op zoek naar innovaties. Bedenker van Rita. Zet graag het geweldige team in het zonnetje.

Corné
Online specialist

Regelneef op gebied van online. Brengt techniek tot leven.

Ali
Patroon tekenaar en klantenservice

Heeft een enorme materiaal kennis van leer- en textielsoorten. Werkt in Nederland aan uw product. Kwaliteit is bij hem in goede handen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je weten wanneer we in jouw regio een verkooppunt openen? Mis niets van de nieuwtjes van Rita Fashion en schrijf je in voor de nieuwsbrief (4x per jaar).

You have Successfully Subscribed!